De lastpost een veelstemmig verhaal Passie naar Matteus  
www.delastpost.nl
 
Go to the English part of this website

De lastpost

vuller
Blogjes & nieuws
Over deze passie 
Go to the English language pages The nuisance
Alle liederenNaar een submenu in deze website
In een notendop 
Auteurs 
Uitvoeringen:
- 2020: Dominicuskerk A'dam
- 2020: Erasmusgebouw
beide afgelast 
- 2019: Studentenkerk
- 2018: RU, "C"
- 2017: HAN, I/O-gebouw
- 2016: Huygensgebouw
- 2016: Ontmoetingskerk
- 2015: Erasmusgebouw
- 2014: Première
- meer ...
Documentaires
Publicaties
Projectkoor 
Project
Stichting
Steun de lastpost 
LastpostpostNaar een submenu in deze website 
PersinformatieNaar een submenu in deze website 
Contact & colofon 

 

 

 

 

 

 

 

Auteurs
  Willibrord Huisman, Hendrik Jan Bosman, Liesbeth Jansen. Klik voor vergroting in nieuw venster
 
Willibrord Huisman, Hendrik Jan Bosman, Liesbeth Jansen, 2012

"De lastpost - een veelstemmig verhaal" wordt geschreven door drie mensen die elkaar van eerdere projecten rond koormuziek en studentenkerk kennen.

 

Willibrord Huisman werkt als onderwijsadviseur aan de Radboud Universiteit. Als musicus is hij vooral bekend van de liederen voor vieringen met kinderen in de Nijmeegse Studentenkerk, waarvan enkele in samenwerking met Hendrik Jan Bosman. Blokfluitkwartetten van zijn hand werden gepubliceerd door Huismuziek en door Moeck Verlag. Recentelijk schreef hij een aantal werken voor het a-capellastudentenkoor Hark!, waarvan hij de dirigent is.

Willibrord probeert vooral koormuziek te maken die werkt. Muziek die graag wordt gezongen en gehoord en die in de gegeven context zijn functie vervult. Daarom besteedt hij veel aandacht aan de uitdrukking van de emotie die in de tekst vervat is, liefst tot op het niveau van de lettergreep, zowel in melodie, harmonie als ritme.

 

Hendrik Jan Bosman is opgeleid als theoloog (bijbelwetenschappen) en alfa-informaticus. Hij is actief in het jeugdwerk van de Maranathakerk in Nijmegen, en is daar jarenlang regelmatig voorgegaan in kerkdiensten. Sinds 2004 schrijft hij kinderbijbelverhalen voor de methode Trefwoord (uitgegeven door SGO/Kwintessens). Als schrijver van light verse publiceerde hij regelmatig in literair tijdschrift De Tweede Ronde, en won hij in 1995 de Nijmeegse Literatuurprijs. Voor de Studentenkerk in Nijmegen schreef hij verschillende kinderliederen. In 2009 schreef hij Longinus' lied, een korte passie vanuit het perspectief van de soldaat, voor solozang.

Hendrik Jan weet met de directe taal van zijn gedichten en verhalen jong en oud aan te spreken. Als liedtekstschrijver is hij als geen ander in staat om woord, toon en ritme tot één soepel geheel samen te brengen, waardoor de boodschap van het lied heel natuurlijk overkomt, bijna alsof het gesproken tekst is.

 

Liesbeth Jansen studeerde psychologie en theologie. Ze werkt als programmamaker bij het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit, waar ze met name de religie-georiënteerde activiteiten voor haar rekening neemt. Daarnaast preekt ze geregeld en met veel plezier in de Studentenkerk. Voor Studentenkoor Hark! schreef zij enkele bijzondere liedteksten, zoals Maar in mijn hart, voor de dodenherdenking van de universiteit.

Liesbeth schrijft gedichten die emoties uitdrukken met alledaagse beelden en gewone woorden, en die daardoor des te aangrijpender zijn; gedichten die 'schreeuwen om muziek'.

© Willibrord Huisman,
Hendrik Jan Bosman,
Liesbeth Jansen,
2012-2020 en verder
Reacties? Vragen? Graag!
Deze website is permanent in ontwikkeling.